מארק בניוף, מנכ"ל ענקית הטק 'סיילספורס', טען כי מרכז העיר סן פרנסיסקו לא יחזור למצב שהיה לפני מגפת הקורונה.
בניוף טען כי הקורונה השיקה את מהפכת העבודה מהבית, וגרמה לערים גדולות וביניהן, סן פרנסיסקו, ובמיוחד מרכז העיר שלה, להפוך את עצמן לערי רפאים בעלות מאות בנייני משרדים ריקים.
היזם אינו טועה, לפי דיווח של סוכנות הידיעות AP, שיעור המשרדים הפנויים בסן פרנסיסקו עמד על 24.8% ברבעון הראשון של השנה, יותר מפי חמישה מהרמות שהיו לפני המגפה והרבה מעל השיעור הממוצע הארצי של 18.5% בערים המובילות במדינה, לפי "CBRE", חברת שירותי נדל"ן מסחרי.
עבור סן פרנסיסקו במיוחד שלוש השנים האחרונות הביאו למצב של חלונות ראווה ריקים עם שלטי פשיטת רגל ו'Closing' גדולים.
חנויות פופולריות כמו Uniqlo, Nordstrom Rack ו-Anthropologie עזבו, מוצרי טיפוח כמו שמפו ומשחת שיניים נעולים מאחורי זכוכיות בבתי מרקחת מאובטחים, ומקומות אייקונים לשעבר כמו חנויות גוצ'י נשדדים בידי חמושים לאור יום כאשר במקביל העיר מוצפת בהומלסים, מכורים לסמים, ואנשים בעלי מוגבלויות נפשיות אחרות.
עם ירידה במספר הנוסעים והבאים למרכז העיר, הכלכלה המקומית ספגה מכה, ועסקים נאלצו להיסגר בשל בסיס הלקוחות המידלדל.
הדבר יצר למעשה תגובת שרשרת המאלצת חלקים ממרכז העיר סן פרנסיסקו להקל על חוקי התכנון במטרה וליצור חללים חדשים לשימוש מעורב (דבר שעלול לקרוץ ליזמי נדל"ן הרפתקנים).
אם נוסיף לכך את מגמת דלדול כוחות המשטרה באזור - נקבל "סופה מושלמת".
על כן בניוף אמר כי האזור "לעולם לא יחזור להיות כפי שהיה" וייעץ לראש העיר לונדון בריד להסב חלק מהמשרדים למגורים ולשכור שוטרים נוספים.
"אנחנו צריכים לאזן מחדש את מרכז העיר", אמר בניוף.
לפי סוכנות הידיעות AP, רק בחודש שעבר אמר הבעלים של "ווסטפילד סן פרנסיסקו סנטר", כי "הוא מחזיר את הקניון למלווה שלו, תוך ציון ירידה במכירות ובתנועה רגלית. הבעלים של שני מלונות, כולל הילטון, עשו את אותו הדבר".
"סן פרנסיסקו הפכה לדוגמה המובהקת לאיך שמרכזי ערים לא צריכים להיראות: ריקים, מוכי פשע ובשלבים שונים של ריקבון".
"אבל למען האמת, זו רק אחת מערים רבות ברחבי ארה"ב שמרכזי הערים שלהן מתמודדים עם קריאת השכמה שלאחר המגפה: לגוון או למות", הוסיף.