מחקר גיאולוגי חדש מזהיר כי משקלם של גורדי השחקים של ניו יורק גורם למעשה לתפוח הגדול - שיותר ממיליון בנייניו שוקלים כמעט 1.1 טריליון פאונד - לשקוע נמוך סביב גופי המים שלו.
העיר צונחת קרוב יותר למים בקצב של 1 עד 2 מילימטרים בשנה, "כאשר אזורים מסוימים שוקעים הרבה יותר מהר".
למרות שזה אולי לא נראה משמעותי לעיניים לא מיומנות, הירידה ההדרגתית הופכת את ניו יורק לפגיעה ביותר לאסונות טבע, לדברי החוקר הראשי והגיאולוג טום פרסונס - מנהטן נמצאת בסיכון מיוחד, ויש חששות גם לגבי ברוקלין וקווינס, על פי המחקר.
"ניו יורק מתמודדת עם אתגרים משמעותיים במיוחד האיום של עליית פני הים לאורך החוף האטלנטי של צפון אמריקה ... אוכלוסייה מרוכזת מאוד של 8.4 מיליון איש עומדת בפני דרגות שונות של סכנה מהצפה", כתבו פרסונס וצוותו בדו"ח החדש.
העיר כבר ראתה את ההשפעות הקשות הללו כאשר שני הוריקנים שאירעו לאחרונה גרמו לנפגעים ולנזק כבד.
בשנת 2012, הוריקן סנדי דחף מי ים לעיר, ואילו גשמים כבדים מהוריקן אידה בשנת 2021 הציפו את מערכות הניקוז.
"השילוב של שקיעה טקטונית ואנתרופוגנית, עליית פני הים, ועוצמת הוריקן גוברת מרמזים על בעיה מואצת לאורך אזורי החוף והנהרות", כתב פרסונס. "חשיפה חוזרת ונשנית של יסודות הבניינים למים מלוחים עלולה לשחוק פלדה מחוזקת ולהחליש כימית את הבטון - בכך לגרום להיחלשות מבנית". שלא לדבר על כך שהאיום של סופות קשות גבוה משהיה לפני שנים, לדברי פרסונס.
למרבה הפלא, רבות מתוספות הנדל"ן של ניו יורק שנבנו מאז ההרס של סנדי לא לוקחות את המצב מספיק ברצינות,.
"העיר ניו יורק מדורגת במקום השלישי בעולם מבחינת נכסים חשופים להצפות חופים ו-90% מ-67,400 המבנים באזורים המורחבים שלאחר הוריקן סנדי בסיכון לשיטפונות לא נבנו בסטנדרטים של מישורי הצפה", מסכם המחקר.
אז אולי כדאי לעבור ללונג איילנד בכלל?.