יזם הנדל"ן המיליארדר ריק קרוסו, אחד האנשים המשפיעים ביותר בלוס אנג'לס, הצהיר כי חברת הבנייה שלו הפסיקה להשקיע בעיר בשל העלויות הגבוהות והבירוקרטיה הבלתי נסבלת. בדבריו בכנס של סוכנות הידיעות בלומברג אמר כי "הכסף עובר למקומות עם פחות חיכוך ופחות סיכון".
ביקורת חריפה על הנהגת העיר
קרוסו, בן 66, תקף בחריפות את ראש העיר קארן באס על טיפול כושל במשבר הדיור, בגל הפשיעה ובשריפות ההרסניות של ספטמבר. לדבריו, המנהיגות הנוכחית בלוס אנג'לס "איבדה קשר עם המציאות הכלכלית" והפכה את העיר לבלתי ידידותית להשקעות ולבנייה.
"מה שהמנהיגים בעיר חייבים להבין הוא שכסף מחפש סביבה יציבה – לא מקום שבו כל צעד דורש חודשים של אישורים ושכבות של בירוקרטיה," אמר. קרוסו, שהתמודד לראשות העיר ב־2022, ציין כי הוא שוקל כעת להתמודד מחדש – או לרוץ למשרת מושל קליפורניה.
"לוס אנג'לס לא ראויה למגורים"
קרוסו הדגיש כי מטרתו היא להפוך את העיר ל"ראויה יותר למגורים – בטוחה יותר, נקייה יותר ויעילה יותר מבחינת עלויות". לדבריו, הוא יחליט על צעדיו הפוליטיים לאחר הבחירות המדינתיות ב־4 בנובמבר, שיקבעו את חלוקת מחוזות הקונגרס.
הוא מתח ביקורת חריפה על ראש העיר באס בעקבות דו"ח שחיברה מחלקת הכבאות של לוס אנג'לס לאחר שריפות ינואר, וטען כי "הדו"ח מתעלם מאחריות ומסתיר כשלים חמורים".
"מאות אלפי אנשים איבדו את העבודות שלהם, את הבתים שלהם. 11 אנשים מתו," אמר. "איך אפשר לקרוא את הדו"ח הזה ולא להיות כועס?"
קרוסו מתח ביקורת חריפה על ראש העיר באס בעקבות דו"ח שחיברה מחלקת הכבאות של לוס אנג'לס לאחר שריפות ינואר, וטען כי "הדו"ח מתעלם מאחריות ומסתיר כשלים חמורים".
הציל את מרכז הקניות שלו – עם כבאים פרטיים
קרוסו סיפר כיצד הצליח להציל את מרכז הקניות היוקרתי שלו, "פליסיידס וילג'", מהשריפה שהחריבה שכונות סמוכות – בזכות צוות כבאים פרטיים ששכר בעצמו, לאחר שמאגרי המים המקומיים התרוקנו. השריפה, עם זאת, הרסה את ביתו שבמליבו ואת ביתה של בתו בפסיפיק פלזידס.
לאחר האסון הקים קרוסו את העמותה Steadfast LA, שמטרתה לגייס כספים לשיקום האזור ולקדם רפורמות עירוניות. בין ההצעות: שימוש בבינה מלאכותית לבדיקת תוכניות בנייה ולאישור מהיר של היתרים.
אימפריית נדל"ן בשווי 5.8 מיליארד דולר
הונו של קרוסו מוערך בכ־5.8 מיליארד דולר, שנצבר בזכות פיתוח מרכזי קניות יוקרתיים דוגמת הגרוב בלוס אנג'לס – שנחשב לאחד הקניונים הרווחיים ביותר בארצות הברית.
מעבר לעסקיו, קרוסו נחשב דמות בולטת בחיים הציבוריים בעיר. הוא כיהן בוועדת המים והכוח, בוועדת המשטרה האזרחית של לוס אנג'לס ובדירקטוריון אוניברסיטת דרום קליפורניה, שבה שימש גם כיו"ר.
"אהבתי שירות ציבורי"
על רקע הדיבורים על חזרה לפוליטיקה, קרוסו הבהיר כי הוא רואה בשירות הציבורי שליחות.
"אהבתי את השירות הציבורי – בעיניי זו הדרך המכובדת ביותר להשפיע," אמר. "אם תהיה לי הזדמנות לחזור ולעשות שינוי – נהדר. ואם לא, אמשיך להחזיר לעיר הזו, כי היא נתנה לי הכול."
"העיר חייבת לשנות כיוון"
לדבריו של קרוסו, לוס אנג'לס נמצאת בצומת דרכים: "אם העיר לא תשנה את המדיניות שלה ותקל על הליכי בנייה והשקעות, היא תמשיך לאבד יזמים ומשקיעים – ואיתה ילך גם עתידה הכלכלי."
לדבריו, הדו"ח האחרון על השריפות הוא "עוד ביטוי לתרבות של חוסר אחריות". "אנשים איבדו בתים, מקומות עבודה, חיים שלמים – והמסקנה של העירייה היא 'נבדוק מה קרה'. זו לא מנהיגות. זו אדישות," אמר.
קרוסו הדגיש כי בכוונתו להמשיך לפעול לשינוי אמיתי, בין אם בתפקיד ציבורי ובין אם מחוץ למערכת. "צריך להפסיק לדבר ולפעול. העיר הזו שייכת לאנשים שעובדים, שמשלמים מיסים, שמאמינים בה – והיא צריכה להתחיל להאמין בעצמה מחדש."