לאחר 18 שנים של בניית בתים יוקרתיים בהזמנה אישית, החליטה חברת New Frameworks מוורמונט לשנות כיוון באופן דרמטי. במקום להמשיך לבנות בתים יקרים לקבוצה קטנה של לקוחות, החברה מתמקדת כעת בפיתוח פתרונות בנייה ידידותיים לסביבה במחירים נגישים לכל אמריקאי.
"אנחנו לא יכולים לעשות את זה אם אנחנו מחכים להסכמה או אישור של מישהו אחר", אמר המייסד והמנכ"ל אייס מקארלטון לעיתון "ברלינגטון פרי פרס". "אנחנו חייבים לפלס את הדרך הזו בעצמנו".
הפתרון החדשני של החברה מתבסס על קו ייצור של בתים טרומיים הבנויים ממגוון רחב של חומרים ברי קיימא. הבידוד מגיע בצורת לוחות מבנה קש, שמציעים ביצועים גבוהים ובמקביל אוגרים פחמן. העץ המשמש בפרויקטים מקומי ומטופל באופן שמבטיח חיי שרות של 60 שנה.
אולם החידוש הגדול ביותר הוא ביטול הבטון - החומר הבעל הפליטה הגבוהה ביותר של פחמן בתעשיית הבנייה - מהמשוואה. במקום זאת, החברה משתמשת בכלונסות סליליים, או "ברגי קרקע" כפי שהם נקראים בחברה.
כפי שהשם מרמז, הם ממש מבריגים את הבית לתוך הקרקע. שיטה זו לא רק מונעת פליטת פחמן, אלא גם מספקת שכבת הגנה מפני שיטפונות, מכיוון שהיא מאפשרת למי נגר לזרום במרחב שבין הבית לקרקע.
הפתרון החדשני של החברה מתבסס על קו ייצור של בתים טרומיים הבנויים ממגוון רחב של חומרים ברי קיימא. הבידוד מגיע בצורת לוחות מבנה קש, שמציעים ביצועים גבוהים ובמקביל אוגרים פחמן. העץ המשמש בפרויקטים מקומי ומטופל באופן שמבטיח חיי שרות של 60 שנה.
פתרונות בנייה כמו אלה שפיתחה New Frameworks פותרים דילמה מרכזית בבנייה ברת קיימא: האיזון בין איכות הסביבה לנגישות כלכלית. בעוד שרבים מרוכשי בתים פוטנציאליים היו רוצים לבחור באפשרויות בנייה חסכוניות באנרגיה ובעלות ביצועים גבוהים, הן לרוב יקרות מדי.
על ידי יצירת אפשרויות טרומיות אלה, קונים יכולים לחסוך בעלויות מבלי להתפשר על איכות החומרים החשובים. הערכות של New Frameworks מגיעות "כמו שהן" במחיר של בין 65,000 ל-165,000 דולר, או שהצוות של החברה יכול לבצע את כל הבנייה. בניית בית בגודל 1,200 רגל רבוע שהחברה ביצעה לאחרונה עלתה 427,500 דולר - חלק קטן מהעלות הממוצעת של בניית בתים חדשים בגודל זה באזור.
המטרה של המודל העסקי החדש הזה היא לבנות בתים ברי קיימא בקנה מידה שיכול להשפיע באופן משמעותי יותר. "בית אחד או שניים מותאמים אישית בשנה זה לא מספיק במונחים של מאבק במשבר האקלים והכנסת חומרים ברי קיימא לסביבה", אמר מקארלטון. "עכשיו אנחנו עושים בין 10 ל-15 בתים בשנה... מדובר בהוצאת כמה שיותר בתים שם בנקודת מחיר נגישה".
השינוי הזה מייצג מגמה רחבה יותר בתעשיית הבנייה האמריקאית, שבה יותר ויותר חברות מחפשות דרכים לשלב טכנולוגיות ירוקות עם מחירים סבירים. בעוד שהבנייה הירוקה הייתה בעבר נחלתם של בעלי ההכנסה הגבוהה, חברות כמו New Frameworks מוכיחות שאפשר להפוך אותה לנגישה למעמד הבינוני.
החומרים החדשניים שהחברה משתמשת בהם לא רק ידידותיים יותר לסביבה, אלא גם מציעים יתרונות מעשיים. לוחות מבנה הקש, למשל, מספקים בידוד מעולה ועמידים בפני אש יותר מחומרי בידוד מסורתיים. הכלונסות הסליליים מאפשרים הקמה מהירה יותר וגמישות רבה יותר בבחירת מיקום הבית.
המהלך של החברה מגיע בזמן שבו הממשל האמריקאי מעודד יותר ויותר בנייה ירוקה באמצעות תמריצים מס ותמיכה רגולטורית. במקביל, המודעות הצרכנית לנושאי איכות הסביבה גדלה, מה שיוצר ביקוש גובר לפתרונות בנייה ברי קיימא.
הצלחתה של New Frameworks עשויה להיות מודל לחברות בנייה אחרות ברחבי המדינה, המחפשות דרכים לשלב אחריות סביבתית עם רווחיות עסקית. עם המשך עליית מחירי הדיור ברוב הערים האמריקאיות, פתרונות כמו אלה של החברה מוורמונט עשויים להפוך למרכיב חשוב במאבק על דיור נגיש וברת קיימא.